Valea Alba – Valea Jepilor Mici

Prima mea vale alpina “ever” cum ar zice draga mea sotie. A fost extraordinar de frumos, deloc greu, mi-a placut mult am invatat multe.

Am plecat de la Caminul Alpin destul de tarziu (ora 09.40) am mers prin padure urmarind marcajul TR, am ajuns la o bifurcatie de unde urmand drumul din stanga (TG rar si foarte sters) a ajuns in poiana La Verdeata.

De acolo Valea Alba se vedea acoperita de zapada. Zapada a fost buna de urcat (2-3 cm moale si apoi intarita beton), eu si Iulia am fost singurii care ne-am carat coltarii cu noi. Ca experienta pot sa spun ca ne-am fi descurcat fara nici o problema fara ei, dar trebuie sa mentionez ca mi-a fost mult mai usor decat celorlati. Saritoarea Carnului a fost singurul obstacol care parea sa fie mai solicitant, dar am trecut usor urmarind valcelul din dreapta.

Dupa saritoare orientarea s-a redus la jocul “de-a baba oarba” din doua motive simple: grupul celor fara coltari a refuzat sa mai urmeze firul inzapezit al vaii si doi, ne-am bazat pe cei care au mai fost ca vor gasi Brana Crucii. Nu a fost sa fie asa ca am iesit direct in platou deasupra crucii de pe Caraiman. Dupa o masa regulamentara cu slanina, ceapa si un caine cersetor dar dragut (pe care nu l-am mancat cum s-ar putea intelege), am coborat pe Valea Jepilor Mici (CA), coborare care mi-a solicitat la maxim unghiile de la picioare (genunchii au fost in regula).

Multumesc celor care m-au ajutat in tabara de la Ampoita, mi-a folosit mult antrenamentul si sfaturile primite acolo. Saptamana viitoare imi iau espadrile de catarat si ma apuc mai serios de antrenamente (am realizat ca nu se poate fara). Planuiesc sa urc Valea Seaca a Caraimanului, atunci cand ma simt mai prieten cu cataratul.

Sa aveti zile bune si sa gasiti placere in tot ce faceti.

P.S. Am alergat stafeta 2×10,5 km la semimaratonul Sibiu, am ocupat locul doi (la stafeta). Am pus si bannerul cu maratonul Apusenilor.

3 thoughts on “Valea Alba – Valea Jepilor Mici

 1. Alex Tofan

  Felicitari! Baga mare la catarat, te indragostesti din ce in ce mai tare cu fiecare traseu parcurs, la fel ca si turele pe munte.. fiecare te atrage mai tare, cu fiecare provocare reusita! Frumoasa fetita ai, ma bucur sa o vad in poze (e exact cum ai descris-o in tabara :D). Felicitari si pentru locul obtinut!

  Reply
 2. Iuliana

  Pai mai Liviu, am descoperit si de ce nu am gasit noi intrarea in Brana Vaii Albe (nu cred ca este ac. lucru cu Brana Crucii): semnul la intrarea in brana se gasea in firul matematic al vaii Albe, ori, cum aia din fata care nu stiau traseul au mers mult in stanga vaii, evident ca nu am mai sesizat care era brana decat prea tarziu.

  Ma stradui sa trimit si eu pozele mele din tura … cele de sus sunt toate pozele tale ?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *