Pisica alba, pisica neagra (sau cea alb cu negru)

Zilele trecute am tot ascultat melodia celor de la pasarea Colibri – Pisica Neagra. Dupa care am inceput saptamana in forta rupt in doua de dileme, de frici si de razgandiri. Si cred ca chiar si de asta viata e nemaipomenit de frumoasa. Sa ma explic un pic, ca sa nu ramana doar gandurile incoerente de mai sus.

Catinca si Negrut - spate in spate

Catinca si Negrut – spate in spate

Lucrez (inca) la o firma care se straduie sa gasesca oamenilor un loc de munca. Oamenii, credeti-ma, se straduie din greu sa-si gaseasca un loc de munca. Eu ma stradui sa renunt la locul meu de munca.

Cativa din cei care au auzit ca locuim intr-o casa facuta din chirpici in care avem o toaleta cu rumegus, foc cu lemne si apa de la fantana, s-au oripilat. Eu sunt mandru ca stam intr-o casa calduroasa, sanatoasa (peretii respira, nu se face condens sau igrasie, nu se imbacseste aerul), toaleta am construit-o cu mana mea, nu are nici un fel de miros, sta in casa la caldurica si nu consuma apa (adica un pisu de 200ml nu egal 5 litri de apa aruncati la canal). Experienta de a face focul pe care apoi sa-l aud si sa-l vad arzand imi induce o bucurie incredibila.De fiecare data. Si ca sa revin la apa, consumam 20 litri de apa pe zi, iar in ultima vreme colectam apa de ploaie si topim zapda. Ma simt mai bine stiind ca nu consum 14.000 litri de apa pe luna (da, atatia litri sunt in 14 metri cubi de apa), plus ca apa de ploaie e minunata la atingere.

Un apropiat de al meu a primit o marire de salariu. El se bucura in timp ce eu as vrea sa ajung sa nu mai cheltui nici un leu. Unii sunt ingroziti de zapada care se asterne pe drum, eu sunt absolut incantat: in sfarsit scot schiurile de la naftalina. Stand aici la tara realizez ca mall-ul este atat de departe (uraaa!!).

Oriunde ma uit sunt tabere: Pro Basescu Рanti Basescu, vegetarieni Рomnivori, muncitori Рlenesi, tarani Рoraseni, cei care se caca si trag  apa Рcei care se caca si arunca rumegus. Partea frumoasa a vietii este ca fac ceea ce vor, ceea ce le place. Problema e ca noi, restul de 95%, facem ce trebuie.

PS Iata si o explicatie la poza de mai sus. Copiii nu-si disimuleaza bucuria, bucuria lor este intotdeauna autentica. In poza Catinca doarme dusa in casa de chirpici cu foc de lemne si apa de la fantana (basca toaleta cu compost). Este inghesuita (in fecare zi la somnul de pranz) de Negrut, motan de cateva luni aciuat la noi in curte si mai apoi in casa, pe care Catinca il adora. Le simt bucuria tovarasiei lor chiar si prin somnul profund de copii. Ca asa-i la tara, traiesti cu animalele. De fapt asa e si la oras.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *