Category Archives: Plante

Ciubotica cucului (Primula elatior)

Se pare ca primavara apare multe plante care pot fi folosite in tratatrea diferitelor afectiuni pulmonare. Probabil natura cea care nu s-ar descurca fara ajutor erbicidelor s-a gandit sa  ne ajuta la trecerea dintre anotimpuri. Despre intrebuintari linkuri mai jos:

http://www.sanatatecuplante.ro/plante-medicinale/plante-medicinale-c/196-ciubotica-cucului-primula-veris.html

Ceai de Ciuboţica-Cucului – Sistemul Nervos, Inimă, Calculi, Reumatism

Papadia (Taraxacum officinale)

S-a dat verde la mancat (pascut, zice fiecare cum vrea) la tot soiul de plante. Natura in generozitatea ei infinita ne da gratis un tedoxifiant de exceptie: papadia. Despre ea mai jos cateva linkuri:

http://ro.wikipedia.org/wiki/P%C4%83p%C4%83die

https://ierburiuitate.wordpress.com/tag/papadie/

http://www.formula-as.ro/2013/1053/medicina-naturii-44/papadia-magicianul-detoxifierii-15998

Untisor sau Ranunculus Ficaria

A venit primavara, echinoctiul sta sa ne cada in cap, ceasul ala de masa va trebui dat (curand ) inainte iar cel biologic te constrange sa nu mai stai in casa. Voi incerca sa dezvolt principiul “decat cultivator, mai bine culegator” asa ca pe scurt dupa urzicile mancate acu 3 zile vine la rand untisorul. M-am gandit sa scriu pe larg despre el, da netu’ e plin de informatie asa ca nu ma mai obosesc (cateva linkuri mai jos). E deja 9 seara si nu-mi permit sa mai stau treaz la ora asta, si cum nici pe bautura nu as da-o mai bine ma bag in pat.

Night-night

http://www.bioterapi.ro/vegetale/index_vegetale_plante_medicinale_untisorul_grausorul_salatica.html

Untișorul